X

Grasrottilknytting?

Det koster ingen ting å være grasrotgiver.jpg

Tilknytt Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre til tippekortet ditt – og bli ”sponsor” for oss. Den som tar i mot tippekortet ditt når du tipper vil hjelpe deg å legge inn vår forening som din grasrotmottaker.

Fra 1. januar 2018 øker Grasrotandelen fra fem til sju prosent. – Dette betyr økte inntekter for tusenvis av lag og foreninger, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping (denne infoen er hentet fra nettsidene til Norsk Tipping 15.12.2017)

- En økning av prosentsatsen fra fem til sju prosent vil bety at kundene får bestemme bruken av en enda større del av Norsk Tippings overskudd. Dette er en fin julepresang til lag og foreninger og som understreker båndene mellom Norsk Tipping og frivilligheten i Norge i enda større grad enn før, sier Anne Helseth.

Hovedendringene i forskriften er:

* Grasrotandelen økes fra fem til sju prosent av spillinnsatsen fra 1.1. 2018

* Grasrotandelen beregnes av netto spillinnsats for spillene Oddsen, nettbaserte spill og Multix. For disse spillene økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent.

* Fra 1. januar skal det også beregnes grasrotandel av Extra.

- Økningen betyr at hver enkelt grasrotgiver blir mer verdt for foreningene. Det burde stimulere til å trappe opp arbeidet med å verve spill-kunder som grasrotgivere. Fortsatt er det ca. 900.000 kunder som ikke har valgt seg en grasrotmottaker, sier Helseth.

Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Ordningen går ut på at hver enkelt Norsk Tipping-kunde selv kan bestemme hvilken forening/klubb som skal motta et beløp tilsvarende 5 prosent av det de selv spiller for. I 2016 ble 448 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger. Beløpet vil trolig ligge på samme nivå i 2017, mens det altså vil øke betraktelig i 2018.

 Forskriftsendringen ble godkjent i statsråd fredag, og kulturminister Linda Hofstad Helleland er fornøyd. I KUDs pressemelding om saken, sier Helleland:

- Målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten. Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Pengene er en viktig inntektskilde for små og store lag og foreninger landet rundt.

Tilbake

Kontakt oss

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  

Vågeveien 7
6509 Kristiansund  

Besøksadresse:  
Loennechengården, Vågeveien 7 - midt på Vågekaia.


post@skipshistorisk.no

Organisasjonsnr.: 891 831 242 MVA

Foreningen er tilknyttet Grasrotandelen.