tirsdag, desember 12, 2017

Publisert: 26.09.14

ANDERS JAHRE OG HISTORIEN OM KOSMOS-SELSKAPENE VAR TEMA HOS SKIPSHISTORIKERNE TORSDAG 25. SEPT.

Bjørn Pedersen kom fra Oslo og holdt foredraget "Anders Jahre og Historien om Kosmos-selskapene". Foredragsholderen var godt forberedt og hadde satt seg godt inn i Anders Jahre og Kosmoss-selskapene, og de viste seg at det var mange selskaper å holde orden på. Han viste strukturene hvordan selskapene var oppbygd og det var lett å skjønne at dette kunne skape forvirringer for både myndigheter og andre. 

Historiene om skipene fra den første og den minste til den største, samt kosmos skipene, hvalkokeriene og hvalbåtene ble vist på storskjerm. Foredraget hadde samlet mange sjø interesserte og ble godt mottatt av medlemmer og gjester. Vi ønsker å takke Bjørn Pedersen for ett flott gjennomført foredrag og vi ønsker han velkommen tilbake ved en senere anledning.

For de som ønsker å høre mer når skipshistorisk har foredrag oppfordrer vi å møte opp i våre lokaler i Vågeveien 7. Møtene blir annonsert i TK, Brunsvika.net, skipshistorisk.no og store plakater i vinduene i våre lokaler.

Foto: Per NesjeForedragsholder Bjørn Pedersen  Jørgen Strand  Fra lokalet   FRa lokalet  Fra lokalet  Fra lokalet  Elstemann Petter på 90 år  FRa lokalet  ULYSSES Jahres amerikanske eventyr  Sig.Bergesen skip med Anders Jahre navn  Arfinn med besøksprotokollen  Bjørn Pedersen og Jørgen Strand  Jahre Viking  Minste båten med navnet "KOS"  Foredragsholder og Jørgen Strand  Foredragsholder  Gaveoverrekkelse  Gaveoverrekkelse  Foredragsholder og Jørgen Strand 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no