søndag, desember 17, 2017

Publisert: 27.04.14

Johannes Ersnes:"Jemar Norpower AS - suksesshistorie"

Torsdag 13. juni er det klar for det siste åpne møtet før sommerferien.

Under møtet i Loennechengården torsdag kveld vil Johannes Ersnes – eier og leder av til sammen ti foretak i inn- og utland – være fortrolig med sitt publikum og fortelle historien om Jemar, med spesiell vekt på situasjonen i dag og litt om framtiden både for Jemar Norpower og for Jemar Gruppen generelt.
Den jevne kristiansunder kjenner Johannes Ersnes som disponenten på Sørholmen – han som tok over Brødrene Malo for noen år siden.
Fra kontorene på Sørholmen inngås det i dag byggekontrakter på mindre båter for levering til land som China og India parallelt med land sør i Europa. Av kundene kan nevnes den indiske kystvakten som vil få flere nybygg levert framover. Kunder i Singapore og Dumbai erstatter i sterk grad sjarkfiskerne på Finnmarkskysten, selv om Jemar Norpower fortsatt har et stort spekter av båter, enten det er båten for kystfart, for oljevern eller det er et seismikkfartøy som kunden skal ha.

Selv om det er Jemar i dag og Jemar i framtiden som er substansen i foredraget, vil nok Johannes Ersnes kort summere opp litt historikk fra de tidligere år. Jemar Norpower har sin historie tilbake til 1917, da mekaniker Jacob M. Malo og smed Oluf Kringstad sammen etablerte motorfabrikken Glimt på Innlandet, hvor en populær to-takts glødemotor ble produsert og solgt. I 1933 skilte de to lag og Malo etablerte seg i Sørholmsveien – i den tidligere Øverlandsmia.
Båtproduksjon ble startet i 1965 og i dag er rundt 1600 bruksbåter båter levert fra Sørholmen, ut over et stort antall av rene lystbåter.

Dagens båter er basert på 12 basismodeller og bygges for å tåle harde påkjenninger. Båtene karakteriseres av stor sjødyktighet, driftssikkerhet og slepekraft.

Johannes Ersnes er i dag byens eneste aktive fiskevraker. Litt fisk blir det nok også plass til under foredraget. Gjennom selskapet Jemar AS drives det eksport av fersk og frossen fisk, saltfisk og klippfisk. Produksjonen skjer gjennom samarbeid med flere anlegg langs kysten. Fersk og frossen fisk går til det europeiske markedet mens saltfisk og klippfisk går til Portugal, Frankrike og Brasil.

Som vanlig er møtet åpent for alle og det er fri entre.

Vi åpner dørene kl. 18,30 og vi starter så smått opp kl. 19,00. Foredragsholderen slipper som vanlig til like før kl. halv åtte.


På foreningens vegne ønsker vi dere vel møtt.

Ta gjerne en kikk på nettsidene våre. 
Klikk her:
http://skipshistorisk.no/hjem/artikkel/tabid/94/Article/212/pent-mte-torsdag-13-juni-2013.aspxMed vennlig hilsen
Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre

Jørgen Strand
formannForedragsholder Johannes Ersnes.  Johannes Ersnes og Jørgen Strand.  Fra Skipshistorisk lokale.  Fra Skipshistorisk lokale.  Johannes Ersnes mottar gave av formann ørgen Strand.  Skipshistorisk mottar Kjønnøy flagget. 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no