tirsdag, desember 12, 2017

Publisert: 06.05.12

Ekskursjon til Bøfjorden 14 juni 2009

Bøfjorden Sjøbruksmuseum i Bøfjorden i Surnadal kommune var målet når 18 medlemmer av Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre møttes søndag 14. juni.2009.
Ut over dette var det også noen ledsagere som fulgte med.

Denne gangen var vi virkelig en ”nordmørsavdeling”. Vi representerte til sammen fem kommuner når vi ankom Sjøbruksmuset midt på dagen.

Det er Bøfjorden Historielag – en lokal institusjon på om lag 90 medlemmer - som driver Bøfjorden Sjøbruksmuseum. Søndager på den lyse årstid er det alltid godt med folk her – og presis kl. 15 slår formann Kåre O. Bøklepp i den gamle skipsklokka som er sentralt plassert i bygget. Da er det klart for dagens tema.
Denne gang var det Bernt Idar Bøe som førte gjestene – godt over 90 i tallet – i en ”kulturminnestafett” gjennom Bøfjorden. Dette var spennende – og for oss skipsfartshistorikere fikk vi også historier om færingen, om dampskipskaia og butikken og vi fikk også konstatert at det ennå er et par landgangsvorrer i god stand her inne.
Masse spennende på alle vegger som halvmodeller, fartøybilder og båtbyggerverktøy. En del av oss syntes nok at det kanskje var for mye folk her inne – vi fikk liksom ikke komme ordentlig til for virkelig å studere mye at det spennende som var å se. Det blir vel kanskje en privat tur innover for noen av oss ved en gitt anledning.

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre fikk på slutten av møtet slippe til med en liten presentasjon av vår forening. Det var stor interesse for å se gjennom en del utgaver av SKIPET som vi hadde lagt fram, vi fikk solgt noen Temakalendere – og vi tror nok at vi på noen av møtene våre til høsten vil få noen nye gjester nettopp fra dette området.

Som takk for at vi fikk ”vist oss fram” fikk Bøfjorden Historielag ved formann Kåre O. Bøklepp overlevert seks NSS-krus.

Møtet i Bøfjorden Sjøbruksmuseum var også anledningen til for første gang å ta i bruk vårt nye ”seil” med logo og foreningsnavn.

Jørgen Strand

Bøfjorden sjøbruksmusem.  Formannen ønsker velkommen.  Jørgen Strand og Kåre Bøklepp I Sjøbruksmuseet  Jørgen Strand  Bernt Bøe kåsserer 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no