torsdag, desember 14, 2017

Publisert: 05.05.12

Blå horisont

"Blå horisont" er forfattet av Gaute Myhre, medlem av Norsk Skipsfartshistorisk Selskap og også tidligere ansatt i Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab A/S.

Boken har undertittelen ”Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab 150 års jubileum”
En spesiell bok med et fabelaktig design, 256 sider, og med en masse bilder full av detaljer, enten det gjelder skip eller havnemiljøer.

Boken gir et sammendrag av historien til Nordenfjeldske, en gang i tiden en betydelig aktør i transporten langs kysten, enten det var forbindelsene nordover, eller det gjaldt ruter på Hamburg.
Midt på 1970-tallet solgte Nordenfjeldske sin andel av Royal Viking Line til Norwegian Caribien Cruise Line (Kloster) og selskapet satt med 600 – 700 millioner kroner på bok.

Trondheimselskapet Nordenfjeldske var børsnotert. Oppkjøp av aksjeposter, Blystadbrødrene, Norcem og Gunnar Heiberg er stikkord knyttet til den videre skjebne for Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab. Det er både spennende og detaljrikt det som Gaute Myhre beretter om raidingen av Nordenfjeldske, noe som endte opp med at selskapet ble solgt til den største konkurrenten gjennom alle år; Det Bergenske Dampskibsselskab.

Boken får du kjøpt hos oss. I forståelse med forfatteren selger vi boken for en spesialpris: kr. 300.-.
Porto tilkommer om det blir nødvendig.

Bestill den her:

post@skipshistorisk.no Forsiden av Blå Horisont  Eksempel på side i boken  Eksempel på side i boken 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no