tirsdag, desember 12, 2017

Publisert: 02.09.12

MEDLEMSMØTE 30. august 2012

Så var ferien over for de fleste, og Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre åpnet sin møtesesong 2. halvår 2012 med et medlemsmøte inne i Vågen hos Mellemværftet Fartøyvernforening.

Her hadde de åpnet fem av sine fartøyer, hvor representanter for fartøyene eller eierne selv guidet oss rundt.

Oppmøtet var bra, og med i overkant av 20 frammøtte, delte vi oss i små grupper for å ta FRIMANN, RS CHRISTIANSUND, RS ERIK FARUP, SLUKK II og TWENDE BRØDRE nærmere i øyensyn.

Som en flott lydramme rundt det hele, lå EGIL med motoren igang for å sette den rette stemningen.

Vi synes vel at det nå nærmer seg et tidspunkt hvor de ansvarlige, kommune/museum, kommer på banen med økonomiske midler og ikke minst arbeidskraft, for å holde brannsprøyta SLUKK II i hevd også i årene som kommer.

Brannsprøyta er sammen med Sundbåten et ikon for byen som vi ikke har råd til å miste.

I dag drypper det bare småpenger på båten og jobben med forefallende vedlikehold under dekk utføres i hovedsak av pensjonist Kåre Tømmervåg. Slik skal det vel egentlig ikke være, men takk til de som har utført godt arbeid med vedlikeholdet til dags dato!

Etter omvisning ute ble det invitert innomhus til kaffe og en fin gjennomgang av Mellemværftets historie.

NSSN nestformann Jørgen Strand delte også ut NSS kaffekrus til hver båt som hadde tatt imot oss, og avsluttet møtet med å takke pent for oss.

Etterpå fikk de som ønsket det være med bortover til Vågekaia og det som skal bli vårt nye medlemslokale i Loennechen-gården.

Dugnadsånden lever godt og vi har god tro på at vi skal kunne flytte inn innen en måned fra uke 34.Bra oppmøte på første medlemsmøte etter ferien. Ca. 20+  Nestformann Jørgen ønsket velkommen  En lydhør forsamling når representant for Mellemværftet forteller at vi tar kaffen etter omvisningen  Nestformannen gleder seg stort til denne kvelden  FRIMANN er et flott skue  Om bord på RS ERIK FARUP ble vi guidet av rederen selv  Et kjent syn for oss i Kristiansund, agentbåten REIS  Detalj fra RS ERIK FARUP  Styreposisjon, RS ERIK FARUP  FRIMANN og REIS sett fra bakken på RS ERIK FARUP  En diamant i Vågen, RS CHRISTIANSUND  Brannsprøyta SLUKK II  Flott trearbeid om bord på RS CHRISTIANSUND  Innredningen i RS CHRISTIANSUND utført til topp karakter  De hadde fyrt opp og laget en lun og koselig atmosfære til vi kom  Masten på RS CHRISTIANSUND går gjennom "badet"  RS ERIK FARUP  De kan sitt trearbeid gjengen bak FRIMANN også  Detalj fra FRIMANN  Stilstudie fra bakken på SLUKK II  Noen sa SLUKK II egentlig var en diger pumpe med skrog rundt. Slik så det også ut da vi gikk under dekk  Detalj fra motorrom i SLUKK II  Livbåten om bord på SLUKK II ser ut til å være i godt stell  Inntrykk fra styrehuset på SLUKK II  Forut i SLUKK II var det mannskapsrom og et lite pantry  Nedgang fra styrehuset  SLUKK II ved sin vanlige plass i Vågen  Samling til kaffe og et lite foredrag om Mellemværftet  Det ble utdelt NSS-kaffekrus til fem båteiere, som takk for invitasjonen  Nestformannen Jørgen takket til fartøyvernforeningen fra oss i NSSN  Et foreløpig og lite inntrykk fra våre nye lokaler i Vågeveien (Loennechen-gården) 


(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  |  nettsiden er designet og utviklet av  

(C) Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre | produsert med ROW fra Ramvik.no